Klaar voor de herfst…

Ongeveer een maand geleden ben ik met vrienden een midweekje naar een supermooie plek in Drenthe gegaan. Nog een paar dagen heel veel buiten, elke avond samen eten rond het kampvuur en de dag beginnen met een bakje koffie in de ochtendzon. Echt heerlijk.

Toen ik daarvan terug kwam merkte ik dat ik onbewust met mezelf had afgesproken dat dat het einde van de zomer zou zijn en dat daarna de herfst zou beginnen. Ik keek er onwijs naar uit. De stormachtige, grijze en langzaam steeds donker wordende wereld paste perfect bij wat ik wilde; me rustig terugtrekken en me even focussen op mezelf, op waar ik stond, wat ik wilde en hoe ik hier voor zou gaan zorgen.

Ik was alleen even vergeten dat je met Moeder Natuur geen afspraken kan maken. Het was zonnig en zelfs warm die eerste dagen. Super irritant. Nu kon ik niet beginnen met in mezelf keren en die momenten opzoeken. Daar had ik de herfst voor nodig. Nu móest ik nog buiten zijn en van de laatste zonnestralen genieten.

Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder zo heb gevoeld, maar het was nu heel duidelijk. En ook wel grappig. Dit was denk ik de eerste les die de herfst me gaf in loslaten. Dat heb ik inmiddels wel gedaan en als cadeau heb ik heerlijke regenachtige en wisselvallige dagen gekregen en probeer ik daar volop van te profiteren en te genieten. Deze week heb ik zelfs nieuwe smaken thee en wierook gekocht om mijn nestje thuis nog knusser te maken om het in mezelf keren zo warm en comfortabel mogelijk te maken en me zo ook langzaam voor te bereiden op de winter die komen gaat.

Buiten zijn is nog steeds lekker en het verkleuren van alle blaadjes die vervolgens van de bomen waaien en zelfs de straten prachtig rood, oranje en geel kleuren, kunnen echt een glimlach op mijn gezicht doen verschijnen en ik denk dat het ook zorgt dat er wat meer creativiteit in mij gaat vloeien. Genoeg in ieder geval om deze blog te schrijven.

Ik weet dat veel mensen de herfst maar vervelend vinden, met al dat natte gedoe en de kortere dagen, maar ik hoop dat jullie er ook een beetje naar kunnen kijken zoals ik doe, en alsnog wel de momenten pakken om naar buiten te gaan, want hoe grauw het soms ook lijkt, als je de herfst omarmt, kan hij in haar volledigheid echt heerlijk zijn.

Liefs,

Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: