Rust.

Rust. Dit woord heb ik mezelf de laatste tijd heel vaak horen zeggen. En anderen ook. Daar draait het immers allemaal om in de winter, toch?

Maar wat is rust eigenlijk? Ik denk dat ik er de afgelopen weken een beetje achter aan het komen ben dat rust echt een super breed begrip is. Natuurlijk, je kan rust in je hoofd hebben, en rust in je lichaam, en er zijn verschillen. Maar ik heb voor mezelf ontdekt dat het nog dieper gaat dan dat. Of breder. Of dat er nog een andere dimensie is.
En die andere dimensie is een soort rust omdat alles op dit moment gewoon klopt. En je controle hebt. En balletjes rollen zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen. Een echte natuurlijke flow.

Ik denk dat ik daar nu ben.
Ik ben verhuisd en op een supermooie plek gaan wonen, dichter bij de natuur en met veel meer ruimte om me heen. Wat betreft werk en opleidingen lijken er ook allemaal echt geweldige en heel spannende mogelijkheden ‘opeens’ op mijn pad te verschijnen.

Al deze dingen betekenen dat ik eigenlijk ontzettend druk ben. Maar ik heb het gevoel dat ik op zo’n gevoelsmatig logische weg zit, dat ik in rust druk kan zijn. Het kost geen extra energie.
Ik hoef niet te peinzen over de toekomst, grote beslissingen te maken waar ik in gevecht zit tussen mijn gevoel en mijn ratio en voel geen onrust over dingen waar ik ontevreden over ben.

Misschien is dit wel de fijnste rust die er is.

Om me heen hoor ik helaas de laatste tijd zoveel slecht nieuws en verhalen van mensen die dingen meemaken die je echt niemand gunt. En dan niet één keer slecht nieuws per persoon, maar sommigen lijken echt een abonnement te hebben en het blijft maar komen.
Dat lijkt allemaal zo oneerlijk. En dan kan het zó moeilijk blijven om positief te blijven.
Een goede vriendin van me lukt dat nog wel, die zei dat ze hierdoor juist weer extra sterk de liefde en energie van familie en vrienden om haar heen mocht ervaren.
Toen, heel even, dacht ik, dat wil ik ook. Maar dat heb ik. Ik ben nu ruim drie jaar weer terug in Nederland en ik besefte laatst dat ik ontzettend gelukkig ben met iedereen die ik om me heen heb en wat ik heb neergezet en opgebouwd.
Waar ik vaak nog een beetje aan het zoeken was waar en hoe ik mijn wortels de grond in wilde laten groeien hier, zijn ze nu op een natuurlijke manier toch gegroeid en hebben zich geworteld en ben ik blij hoe het er allemaal uit ziet.

En jeetje, dat geeft ook echt een enorm gevoel van rust.

En die rust, die natuurlijke flow, die gun ik iedereen.

Liefs,

Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: